Keramické nože



Nebaví Vás co týden brousit tupé nože? Pořiďte si keramické nože, které vydrží ostré po dlouhou dobu. Čepel keramického nože je při velkém tlaku a extrémně vysoké teplotě vyrobena z vyspělé keramické látky zvané oxid zirkoničitý, která propůjčuje čepeli bílou barvu. Oxid zirkonia se ve stupnici tvrdosti řadí hned za diamant. Keramické nože Tescoma jsou šetrné ke krájeným pokrmům, zelenina a ovoce nevadne, nehnědne, potraviny nemění chuť ani vůni a zůstávají déle svěží.

keramické nože Tescoma
Ilustrativní obrázek: Keramické nože Tescoma


Největší předností keramických nožů je jejich ostrost a dlouhá životnost. Čepel nožů není třeba brousit po dobu několika měsíců nebo i let. Nože jsou velmi lehké, mají přesně vyvážené těžiště, proto perfektně sedí v ruce. Krájené potraviny si ponechají veškeré vitamíny a šťávy, které kovové nože ničí. Keramické čepele jsou prakticky nelepivé, a proto je krájení masa, vajec, sýrů či zeleniny jednodušší, rychlejší a jednodušší. Krájením keramickým nožem předejdete tomu, že potraviny budou mít nepříjemnou chuť či pach po oceli. Jedinou nevýhodou je jejich cena a křehkost. I když jsou keramické nože velmi tvrdé, jsou náchylné ke zlomení, např. při pádu na tvrdou zem nebo při nevhodném používání - krájení zmražených potravin či masa s kostí.


ETESCOMA.CZ