Grilovací pánve




Grilovací pánev je obvykle čtvercového nebo obdelníkového tvaru a má na dně vodorovné grilovací drážky nebo pražce. Po každé straně grilovací pánve je odtokový žlábek na slévání výpeku. Pánev je doporučeno před grilováním rozehřát na plotně a vytřít olejem. S pánví na grilování se nemusíte bát, že se jídlo připálí. Pánve na grilování mají většinou nepřilnavý povrch a jsou opatřeny sklopnou rukojetí pro lepší manipulaci a pro úsporu místa při skladování. Důležitý je výběr správné grilovací pánve, se kterou si užijete kouzlo grilování po celý rok. Výběr velikosti, tvaru i materiálu je na Vás - rozhodujte se podle toho, co nejčastěji grilujete a jaké vlastnosti po grilovací pánvi vyžadujete.

grilovací pánve
Ilustrativní obrázek: Grilovací pánev

Grilovací pánev na ryby je speciální podlouhlá oválná pánev, ve které se ryby grilují jedna báseň. Litinová grilovací pánev je vhodná na indukci, plynový sporák i přímý oheň v grilu. Titanová grilovací pánev je ideální pro náročné kuchaře, kteří používají kovové kuchyňské pomůcky. Titanová grilovací pánev je totiž vysoce odolná s mimořádně tvrdým povrchem. Grilovací pánev s antiadhezním povlakem je odolná proti připalování a snadno se udržuje.

ETESCOMA.CZ